Energielabel vakantiewoning: verplicht vanaf 1 januari 2024


De zomer komt er weer aan en dat is een tijd dat veel mensen op vakantie gaan.

Net als een gewone woning valt ook een vakantiewoning onder het energielabel. Wanneer u uw recreatiewoning verkoopt of verhuurt, bent u verplicht een geldig energielabel aan de nieuwe eigenaar of huurder aan te bieden en om deze te vermelden in uw eventuele advertenties. Vanaf 1 januari 2024 controleert de Inspectie Leefomgeving en Transport of recreatiewoningen het energielabel hebben. Bij het ontbreken van een energielabel kan een boete volgen.

Er zijn een paar uitzonderingen:

  • woningen met een oppervlakte minder dan 50 m²
  • woningen die minder dan 4 maanden bewoond of verhuurd worden
  • woningen die minder dan 2 jaar worden gebruikt

Vakantiewoning zonder energielabel? Wij regelen het vóór 1 januari 2024!


foto-recreatiewoning2.jpg

Heeft uw vakantiewoning nog geen energielabel en is deze per 1 januari 2024 wel label plichtig dan kunnen we dat natuurlijk voor u verzorgen. We berekenen en registreren het energielabel zodat u zich 1 januari geen zorgen hoeft te maken.

Speciale kortingen op energielabels voor hele vakantieparken of complexen.


Aanvragen van een energielabel voor uw vakantiewoning/recreatiewoning

Bij het aanvragen van een energielabel voor uw vakantiewoning/recreatiewoning is het proces als volgt:

  1. Opname van energieverbruik: De opname van uw energieverbruik vindt plaats bij uw vakantiewoning. Tijdens deze opname is het belangrijk dat u aanwezig bent. Indien u bouwtekeningen en andere relevante documentatie heeft, dient u deze te laten zien. Als er verbeteringen zijn aangebracht, moet u dit kunnen aantonen, bijvoorbeeld aan de hand van facturen. De adviseur neemt al deze informatie mee in zijn berekeningen om het nieuwe energielabel te bepalen. De opname van de woning duurt ongeveer anderhalf uur.

  2. Registratie van het label: Binnen 3 werkdagen wordt het energielabel geregistreerd in de officiële database van de overheid. Na de registratie ontvangt u het energielabelbewijs thuisgestuurd.

Wat toont een energielabel?

Een energielabel van uw vakantiewoning/recreatiewoning geeft inzicht in het energieverbruik. Dit wordt bepaald door de isolatiegraad, energiezuinigheid van apparaten, duurzaamheid van de energie en de kans op oververhitting.


Ervaringen van klanten:*****

Een 5? Een 9. Super kerel, netjes, beleefd en zeer vakkundig! Het was een uitermate prettig bezoek. We bevelen hem van harte aan.

- Hans Werkman

****

*****

Anton Schilder is een prima adviseur. Een echte aanrader! Hij neemt snel contact met je op voor een afspraak. Hij is serieus en verstaat zijn vak. Je krijgt alle informatie van hem en de nodige uitleg Jan uit Marum

- Jan de Haan

*****

****

Prettig contact, kundige uitleg. Korte responstijd

- Leant Osnabrugge

*****

*****

Snelle en duidelijke communicatie. Is zeer netjes en nauwkeurig. Fijn contact. Legt goed uit wat hij gaat doen en wat je kunt verwachten. Wij kregen het energielabel 1 werkdag later al binnen. We zijn helemaal tevreden. Een aanrader! 

- Kari Sietsma

*****Laat ABCD Energie uw recreatiewoning keuren voor een energielabel

Wilt u snel een energielabel voor uw vakantiewoning/recreatiewoning? Maak dan nu een afspraak bij ABCD Energielabel. Waarom langer wachten en uw verkoop of verhuur uitstellen? Wij zorgen voor een efficiënt proces, duidelijke communicatie en hanteren geen onverwachte extra kosten! Neem contact met ons op of plan direct een afspraak in.

keuring vakantiewoning


 


empty