Energielabel aanvragen in Kampen?

ABCD Energielabel regelt het Persoonlijk en Professioneel!


In Kampen, een stad rijk aan historie als voormalige Hanzestad aan de IJssel, is het hebben van een energielabel een fundamentele stap bij de verkoop of verhuur van uw woning. Dit wettelijk vereiste label verstrekt niet alleen noodzakelijke informatie over de energiezuinigheid van uw huis maar kan ook bijdragen aan de aantrekkelijkheid en waarde ervan op de markt. ABCD Energielabel voorziet de Kampenaren van een klantgerichte en professionele dienstverlening, waarmee u eenvoudig voldoet aan de regelgeving en uw woning met vertrouwen kunt presenteren.


Waarom een energielabel aanvragen voor uw woning in Kampen?

Als u van plan bent om uw woning in Kampen te verkopen of te verhuren, is het niet alleen wettelijk verplicht om een energielabel te hebben, maar biedt het label ook waardevolle inzichten. Het laat zien waar de meest effectieve energieverbeteringen mogelijk zijn, wat kan bijdragen aan een hogere verkoop- of verhuurwaarde. Door deze mogelijke verbeteringen te identificeren, kunt u gerichte stappen ondernemen om uw woning energiezuiniger en aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers of huurders.

Voor het aanvragen van een energielabel in Kampen, kunt u eenvoudig contact opnemen met ABCD Energielabel. Wij maken snel een afspraak met u en zorgen voor een snelle en professionele beoordeling van uw woning, waarbij lokale kennis en ervaring een belangrijke rol spelen.


ABCD Energielabel: uw ervaren lokale partner in Kampen e.o.

ABCD Energielabel, gevestigd nabij Kampen, begrijpt de lokale bouwstijlen en energievoorzieningen als geen ander. Door onze focus op Kampen en omgeving, kunnen wij efficiënt werken en zonder reiskosten.

 

ABCD Energielabel onderscheidt zich nadrukkelijk als een echte lokale specialist in Kampen, te midden van de vele landelijke aanbieders die vaak zonder specifieke lokale kennis opereren in heel Nederland. Voor u brengt de keuze voor een lokale energieadviseur zoals ABCD Energielabel diverse voordelen met zich mee:

  • Opgebouwde kennis over de bouw van woningen in Kampen en dus toegang tot relevant vergelijkingsmateriaal.
  • Ervaring in het keuren van verschillende huizen in de omgeving, wat resulteert in een efficiënte en correcte bepaling van energielabels.
  • Vermindert de ecologische voetafdruk dankzij minder reisafstanden.
  • Er worden geen onnodige reiskosten in rekening gebracht.
meten-isolatiemateriaal-700.jpg

Hoe werkt een aanvraag voor een energielabel?

De opname van uw energieverbruik gebeurt bij u thuis. Hierbij moet u aanwezig zijn.

Bent u in het bezit van bouwtekeningen en andere relevante documentatie, dan zult u dit moeten laten zien. Zijn er verbeteringen aangebracht, dan dient u dit te kunnen aantonen door bijvoorbeeld de facturen. De adviseur zal alles meenemen in zijn berekeningen en zo het nieuwe energielabel bepalen. De woning opname zal ongeveer anderhalf uur duren. Binnen 3 werkdagen is het label geregistreerd in de officiële database van de overheid. Vervolgens krijgt u het energielabelbewijs thuisgestuurd.

Voor het beoordelen van uw woning in Kampen, raden we aan om bouwtekeningen en documenten over recente verbeteringen klaar te hebben. Dit helpt de energieadviseur bij het nauwkeurig bepalen van uw energielabel.

FAQ's / veelgestelde vragen:


Wanneer heb ik een energielabel nodig?

Bij verkoop of verhuur van uw woning moet er een energielabel geregistreerd zijn. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie vermeld worden.

Wat is het voordeel voor mij als Kampenaar om met een lokale partij als ABCD Energielabel te werken?

U geniet dan van de voordelen van snelle, lokale service en geen reiskosten, met de deskundigheid van ABCD Energielabel die de regio goed kent.

Hoe lang is een energielabel geldig?

Een energielabel is tien jaar geldig na de datum van afgifte, mits deze geregistreerd is. Wij zorgen voor de registratie voor u. Indien u verbeteringen heeft aangebracht in uw woning die de energiezuinigheid verhogen, raden wij aan om een nieuw label aan te vragen om deze verbeteringen officieel vast te leggen.

Hoe weet ik of ik al een energielabel heb of niet?

U kunt dit zelf controleren door in te loggen met uw DigiD op de overheidswebssite EP-Online.nl inloggen. Mocht u hierbij hulp nodig hebben of direct uw vraag beantwoord willen zien, neemt u dan gerust contact op met ons team van ABCD Energielabel. Wij staan klaar om het voor u uit te zoeken.

Hoe snel kan ABCD Energielabel een energielabel inspectie regelen voor mijn woning in Kampen?

Voor Kampenaren kan ABCD Energielabel meestal binnen een week een inspectie regelen, zodat u uw huis snel kunt aanbieden voor verkoop of verhuur.

Kan ik mijn energielabel opwaarderen na de woninginspectie?

Ja, het is mogelijk om verbeteringen aan je woning aan te brengen om de energie-efficiëntie ervan te verhogen. Nadat je de nodige verbeteringen hebt aangebracht, kun je een nieuwe inspectie aanvragen om een opgewaardeerd energielabel te krijgen.

Hoe lang duurt het voordat ik een energielabel ontvang nadat ik er een heb aangevraagd?

De woningopname duurt anderhalf uur, en het label is binnen 3 werkdagen geregistreerd​​.

Hoe lang duurt de keuring voor een energielabel?

De duur van de woninginspectie voor een energielabel hangt af van de grootte en complexiteit van de woning. Gemiddeld duurt het ongeveer anderhalf uur.

Wat kost een keuring voor een Energielabel bij ABCD Energielabel?

De kosten zijn afhankelijk van het type woning en de grootte hiervan. De prijzen zijn afhankelijk van het type van de woning en de grootte en zijn vanaf: €260,--. Bekijk de prijzenpagina voor meer informatie hierover.Contact en afspraak maken

Voor het aanvragen van een energielabel in Kampen, kunt u hier contact met ons opnemen of direct een afspraak inplannen.


Ervaringen van klanten:*****

Een 5? Een 9. Super kerel, netjes, beleefd en zeer vakkundig! Het was een uitermate prettig bezoek. We bevelen hem van harte aan.

- Hans Werkman

****

*****

Anton Schilder is een prima adviseur. Een echte aanrader! Hij neemt snel contact met je op voor een afspraak. Hij is serieus en verstaat zijn vak. Je krijgt alle informatie van hem en de nodige uitleg Jan uit Marum

- Jan de Haan

*****

****

Prettig contact, kundige uitleg. Korte responstijd

- Leant Osnabrugge

*****

*****

Snelle en duidelijke communicatie. Is zeer netjes en nauwkeurig. Fijn contact. Legt goed uit wat hij gaat doen en wat je kunt verwachten. Wij kregen het energielabel 1 werkdag later al binnen. We zijn helemaal tevreden. Een aanrader! 

- Kari Sietsma

*****

 
empty